Choď na obsah Choď na menu

WrestlingWeb.cz - projekt, ktorý vyrastol na eStránkach

Na eStránkách vyrostlo nemálo velkých internetových projektů. Jedním z nich je například web www.wrestlingweb.cz, který začínal na eStránkách, kde později patřil k nejnavštěvovanějším stránkám vůbec. Dnes vám přinášíme rozhovor s provozovatelem tohoto zajímavého projektu. Zároveň přejeme projektu wrestlingweb.cz do budoucna mnoho úspěchů!

 

wrestling.png

 

 
Co bylo prvním impulsem k tomu, že jste vytvořili stránky o wrestlingu? U nás nejde o příliš rozšířený sport.
Presne tak, wrestling nie je v Českej a Slovenskej republike veľmi rozšírený a to bol zrejme aj prvý impulz, ktorý viedol k založeniu stránky. Vytvoriť na českom a slovenskom internete niečo, čo tu chýbalo a pomôcť tak aspoň trošku zviditeľniť wrestling. Vtedy sme ani netušili, ako sa to rozrastie. Treba však zdôrazniť, že my sa od začiatku zameriavame len na najväčšiu wrestlingovú spoločnosť na svete - WWE.
 
Kdy to bylo a proč jste si zvolili eStránky?
Bolo to presne 9.3.2007 - takže len nedávno sme oslávili už 5.výročie. eStránky boli voľbou preto, že na trhu nebola vtedy (aspoň teda sme o nej nevedeli) žiadna podobná služba, ktorá by umožňovala vytvoriť seriózne vyzerajúce stránky bez toho, aby sme do toho museli investovať niečo iné, než náš čas.
 
Vaše stránky byly jedny z nejnavštěvovanějších v rámci eStránek. Prozradíte nám, kolik lidí k vám na web chodilo/chodí?
Je pravdou, že naše stránka bola v rámci eStránok niekoľko rokov najnavštevovanejšia, no nám nikdy nešlo o návštevnosť. Nás od začiatku bavilo to čo robíme a robili sme to spočiatku len pre pár desiatok návštevníkov, no a teraz to robíme pre niekoľko tisíc. Samozrejme nás stúpajúca návštevnosť a celkový záujem teší, je to pre nás niečo ako ocenenie za našu prácu.
 
Je provoz wrestlingweb.cz výdělečnou činností pro vás?
Teraz už áno, ale z počiatku tomu tak nebolo a skôr sme stránky dotovali, ako keby nám po finančnej stránke niečo prinášali.
 
Dá se případně říct, co je zdrojem největších příjmů?
No bude to asi eshop.
 
Jde o práci jednotlivce nebo máte tým, který vytváří obsah vašeho webu?
Sme tím a ak to zoberiem celkovo, tak o portál a shop sa dohromady stará 5 ľudí. Musím však určite zdôrazniť, že vo veľa veciach nám často vypomohli aj naši verní fanúšikovia, ktorým za to nesmierne ďakujeme.
 
Využíváte Facebook nebo jiné sociální sítě k propagaci vašich stránek? S jakým úspěchem?
Áno, využívame sociálne siete, presnejšie teda Facebook. Musím však popravde povedať, že ja osobne som sa tomu dosť bránil. Nie som totiž veľkým fanúšikom týchto sociálnych sieti. No napokon má k tomu "dokopali" naši fanúšikovia a jeden môj kolega :)
 
Jaké jsou vaše další plány týkající se wrestlingweb.cz?
No tak to je dosť ťažká otázka, pretože to tak úplne nezávisí od nás. Budúcnosť WrestlingWeb.cz sa bude odvíjať aj od toho, ako sa bude odvíjať dianie a smerovanie svetového wrestlingu. No určite chceme aby sa WrestlingWeb.cz stále zlepšoval a rozrastal.
Budeme radi ak aj do budúcna sa nám podarí spolupracovať na veľkých projektoch, ktoré wrestling propagujú - ako spolupráca pri prvej wrestlingovej show v Českej republike, kedy do Prahy zavítala WWE, alebo keď sme sa stali oficiálnym mediálnym partnerom svetovo úspešného filmu Wrestler tu v Českej republike.
 
Váš vzkaz eStránkám (pochvala, nápad na zlepšení služeb či cokoliv jiného)?
eStránkam želám predovšetkým veľa ďalších úspechov a mnoho nových užívateľov. Nápad na zlepšenie? Aj keď sa to nebude týkať každého užívateľa, my sme mali vytvorených viac ako 2500 článkov a keď sme ich chceli niekoľko vymazať, išlo to len tak, že každý článok som musel vymazať samostatne. V tej dobe by som teda pri našom počte článkov privítal možnosť hromadne označiť články a dať ich vymazať. Inak je systém eStránok vysoko kvalitný, no vždy je čo zlepšovať a kam napredovať.
 
Vysvětlete prosím laikovi, jak je možné, že při wrestlingu se nikdo (většinou) nezraní?
Wrestling je show a súboje sú teda dopredu dohodnuté. K zraneniam však dochádza a dosť často, pretože aj keď ide o simulovaný boj, veľa prvkov je veľmi riskantných a nebezpečných. Keď spadnete z niekoľko metrovej oceľovej klientky na komentátorky stôl, je naozaj veľmi ťažké vyhnúť sa nejakým zraneniam.
 
Ak by som mal k wrestlingu ešte niečo dodať, tak asi to, že skutočne mrzí fakt, že ľudia v Českej a Slovenskej republike často wrestling považujú za niečo extrémne násilne. Zábavku pre nevzdelaných ľudí. Nie je tomu však tak. Konkrétne WWE je skutočne show, kde sa chodia do arény zabaviť rodičia s deťmi, mladý aj starý, muži aj ženy. V jednej show máte hudobný zážitok, športový zážitok a k tomu aj zaujímavé príbehy, je to jednoducho športová zábava.
 
Určite by som chcel poukázať na jednu veľkú show, ktorá sa uskutoční už 01.04.2012 - WrestleMania 28. Hlavným ťahákom tejto show bude zápas dvoch megahviezd - John Cena vs. Dwayne "The Rock" Johnson (Áno, ten herec :-) , no predovšetkým veľká ikona wrestlingu). Ďalšie info o tejto veľkolepej show nájdete ako inak na WrestlingWeb.cz :-)

 

 

Komentáre

  1. saaa - adasa
    9. 5. 2012 16:31

    Sorry sem som to nechcel napisat!

  2. BLOKOVANIE stratnok - www.fullgames.estranky.sk
    9. 5. 2012 15:30

    NEMAM TAM ZIADNE Po*no ani nic ine mam tam roztriedene hry Games 5+ a Games 15+ (ZIADNE ER*TICKĚ HRY TAM NIESU)!!! Su tam cisto akcne hry tak neviem preco ste mi zablokovali stranku!