Choď na obsah Choď na menu

Ako ušetriť miesto a zrýchliť načítanie?

Ak využívate svoje stránky na prezentáciu fotografií, určite vás bude zaujímať, ako ušetriť miesto. A to rovno z niekoľkých dôvodov. 

Ušetríte miesto na serveri a nezaplníte kapacitu tak skoro

V prípade, že máte na stránke veľké množstvo fotografií, môžete sa začať stretávať s nedostatkom úložného priestoru. Čo sa dá vyriešiť buď, zakúpením programu s vyššou kapacitou, prípadne dokúpením kapacity, alebo práve úsporným vkladaním komprimovaných fotografií, ktoré môžu po kompresii mať len zlomok svojej pôvodnej veľkosti.

Zrýchlite načítanie stránky a jednotlivých fotografií aj vo fotoalbume

Kompresiu obrázkov ocenia aj návštevníci vašich stránok, ktorým sa budú jednotlivé stránky (s vloženými fotkami v príspevkoch) aj celý fotoalbumy načítať oveľa rýchlejšie a tak si ich budú môcť svižne prezerať, aj keď nebudú na rýchlom Wi-fi pripojení. 

Ako na to?

Sami často využívame on-line editor Compresspng, ktorý je zadarmo a pohodlne v ňom počas pár desiatok sekúnd zmenšíte naraz až dvadsať obrázkov. Podporuje formáty JPG, PNG, GIP a PDF. Jeho ďalšiou nespornou výhodou je zachovanie kvality pri zmenšení veľkosti (objeme kapacity - KB, MB) obrázkov. 

Vyskúšajte si ho sami a dajte nám vedieť, či aj vám pomohol.

snimek-obrazovky-2023-03-10-v--9.20.04.png